Natura Docet Wonderryck Twente

Opdracht


 Ontwikkel een communicatieconcept voor het vernieuwde Natura Docet natuurbelevingsmuseum.


Werkwijze

Wonderryck Twente is een uniek samenwerkingstraject tussen de Stichting Natura Docet, de Gemeente Dinkelland en de Provincie Overijssel. Gezamenlijk realiseerden zij Wonderryck Twente: een gloednieuw landschapscentrum voor het Nationaal Landschap Noordoost Twente, gecombineerd met het aloude natuurbelevingsmuseum Natura Docet.
Artica was vanaf het prille begin betrokken bij het project. In samenwerking met Innobrands kwamen we tot de naam Wonderryck. Daarnaast bedachten wij de bijhorende slogan ‘Weg. Wijs. Wonderryck’ en ontwikkelden we de huisstijl en de campagne in aanloop naar de opening.

 

 

 

 

Expositie Hoe beweeg jij?

Onlangs realiseerden wij de tweede wisselexpositie in Wonderryck met als thema ‘Hoe beweeg jij?’ Een expositie voor het hele gezin, waar stap voor stap het menselijk lichaam – hart, spieren, longen, zenuwstelsel enz. – op interactieve manier kan worden ontdekt. En ervaren! Elk van de tien onderdelen heeft een opdracht in petto voor de bezoekers. Een computergame bijvoorbeeld, of een fysieke uitdaging waarmee ze hun lijf écht leren kennen. Soms tot het uiterste. Houd maar eens een zware emmer een minuut gestrekt voor je uit, dat voelt als een uur! Kortom, een unieke live-ervaring om de werking van het lichaam zelf te leren kennen.


Resultaat

Het nieuwe Wonderryck werd 7 juni 2013 officieel geopend door de gedeputeerde van de provincie Overijssel Hester Maij en is sindsdien open voor het publiek. De organisatie streeft naar 40.000 bezoekers per jaar.